Historiamme

Laadukkaita lääkkeitä jo vuodesta 1901.

Nykyään Teva-nimellä tunnettu lääkejätti aloitti toimintansa pienestä, jo vuonna 1901, Jerusalemissa. Sen jälkeen yhtiö on kasvanut merkittäväksi globaaliksi toimijaksi ja se on tällä hetkellä yksi maailman viidestätoista suurimmasta lääkealan yrityksestä 01

Nykyään Teva-nimellä tunnettu lääkejätti aloitti toimintansa pienestä, jo vuonna 1901, Jerusalemissa. Salomon, Levin and Elstein Ltd., apteekkariomistajiensa mukaan nimetty yritys, toi maahan lääkkeitä joiden jakelu paikallisesti hoidettiin muulien ja kameleiden avulla.

Seuraavien vuosikymmenten aikana yritys kasvoi kun paikallisesti valmistettujen lääkkeiden kysyntä kasvoi. Vuonna 1976 yhtiön nimeksi valikoitu Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Heprean kielessä teva tarkoittaa luontoa. 

Listautuminen New Yorkin Nasdaq-pörssiin tapahtui vuonna 1982.

Globaaliksi toimijaksi Teva on kuitenkin kasvanut lukuisten yritysostojen myötä.

Yritysostot sekä yhdistivät kaksi liiketoiminnan osa-aluetta, innovatiiviset alkuperäislääkkeet ja kohtuuhintaiset geneeriset lääkevalmisteet, samalle yritykselle että vahvistivat osaamistamme ja asiantuntemustamme uusissa terapia- ja markkina-alueissa.

Teva on tullut myös Suomeen yritysostojen myötä. Vuonna 2010 Teva osti geneerisiä lääkkeitä valmistavan, saksalaisen ratiopharmin, joka on varsin tunnettu lääkeyritys Suomessa. Yritysostot jatkuivat ja vuonna 2016 Teva osti niin ikään geneerisiä lääkkeitä valmistavan islantilaisen Actavis Ltd:n, jonka tuotteet ovat tuttuja monelle suomalaiselle.

ratiopharm ja Actavis -tuotteet ovat edelleen suomalaisten saatavilla ja paikallinen organisaatio tuttuine työntekijöineen löytyvät edelleen Espoon Keilarannasta. Taustalla on nyt vain isompi ja vahvempi moottori, jonka toimintamahdollisuudet globaalissa lääkemarkkinassa ovat varsin hyvät.

Tänä päivänä Teva onkin yksi maailman suurimmista lääkealan yrityksistä – ja maailman johtava geneeristen lääkevalmisteiden tuottaja.

Lue lisää Tevan historiasta

Lähteet

  1. Back to contents.

    Tevan vuoden 2017 vuosikertomus. Laadittu vuoden 2017 julkisten tietojen perusteella

Jaa artikkeli: