Finland

Melancholic people on the beach

Uutisia

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin uutisiimme Tevalla

Tuoreimmat julkaisut
Alla meidän uusimmat uutiset
Lääkkeiden ympäristövaikutukset – väistämättömiä vai vältettävissä?

01/06/2019
Ympäristössämme havaitaan yhä enemmän lääkeainejäämiä. Lääkeainejäämät ovat väistämätön seuraus lääkevalmisteen käytöstä, kun elimistöstä erittynyt lääkeaine kulkeutuu kunnallisten jätevesien välityksellä ympäristöömme. Myös maataloudessa käytetyt eläinlääkkeet kuormittavat ympäristöä paikallisesti. Haastattelimme artikkelia varten Helsingin yliopiston dosentti Tiina Sikasta lääkkeiden ympäristövaikutuksista.

Lue lisää
Fokuksessa juuri nyt: Biologiset migreeninestolääkkeet

17/06/2019
Tevan lääketieteellinen johtaja Kari Alhainen kertoi edellisessä blogissaan migreenin ja päänsäryn eroista, migreenikohtauksen laukaisevista tekijöitä sekä migreenin hoidosta perusterveydenhuollossa.

Lue lisää
Päänsärky ja migreeni: saman kolikon eri puolet

21/05/2019
Tevan lääketieteellinen johtaja, neurologian erikoislääkäri Kari Alhainen valottaa blogikirjoituksessaan migreenin ja päänsäryn eroja, migreenikohtauksen laukaisevia tekijöitä sekä migreenin diagnostiikkaa ja hoitoa perusterveydenhuollossa. Seuraavassa blogissa Alhainen paneutuu tarkemmin migreenin lääkehoitoon ja uusiin estohoitoihin.

Lue lisää
Lääketurvatiedote

​23/10/2018
Systeemiset ja inhaloitavat fluorokinolonit: aortan aneurysman ja dissekaation riski.

Lue lisää
Tiedote terveydenhuollon ammattilaisille
Systeemiset ja inhaloitavat kinoloni- ja fluorokinoloniantibiootit – toimintakykyä haittaavien, pitkäkestoisten ja potentiaalisesti pysyvien haittavaikutusten riski ja käytön rajoitukset.
Lue lisää
Lääketurvatiedote: Atsitromysiinihoitoa saaneiden kantasolusiirtopotilaiden lisääntynyt hematologisten syöpien uusiutumisen ja kuoleman riski
Lue lisää
Ketiapiinifumaraatti ja ketiapiinivalmisteet
Muistutus tärkeästä tiedosta harkittavaksi määrättäessä ketiapiinifumaraatti sekä ketiapiini säädellysti vapautuva ‐valmisteita.
Lue lisää
Myfenax: tiedote terveydenhuollon ammattilaisille
Mykofenolaatti on erittäin teratogeeninen, joten raskauden aikainen altistuminen lisää keskenmenojen ja synnynnäisten epämuodostumien riskiä.
Lue lisää
Sumatriptan Teva 50 mg itsehoitolääkkeenä

02/09/2018
Vuoden 2015 alusta otettiin Suomessa käyttöön uusi lääkevalmistekategoria ns.”lisäneuvontaa vaativien itsehoitovalmisteiden (LVI)” kategoria. 

Lue lisää