Finland

Melancholic people on the beach

Uutisia

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin uutisiimme Tevalla

Tuoreimmat julkaisut
Alla meidän uusimmat uutiset
06.01.2019
Lääkkeiden ympäristövaikutukset – väistämättömiä vai vältettävissä?

Ympäristössämme havaitaan yhä enemmän lääkeainejäämiä. Lääkeainejäämät ovat väistämätön seuraus lääkevalmisteen käytöstä, kun elimistöstä erittynyt lääkeaine kulkeutuu kunnallisten jätevesien välityksellä ympäristöömme. Myös maataloudessa käytetyt eläinlääkkeet kuormittavat ympäristöä paikallisesti. Haastattelimme artikkelia varten Helsingin yliopiston dosentti Tiina Sikasta lääkkeiden ympäristövaikutuksista.

06.17.2019
Fokuksessa juuri nyt: Biologiset migreeninestolääkkeet

Tevan lääketieteellinen johtaja Kari Alhainen kertoi edellisessä blogissaan migreenin ja päänsäryn eroista, migreenikohtauksen laukaisevista tekijöitä sekä migreenin hoidosta perusterveydenhuollossa.

05.21.2019
Päänsärky ja migreeni: saman kolikon eri puolet
Tevan lääketieteellinen johtaja, neurologian erikoislääkäri Kari Alhainen valottaa blogikirjoituksessaan migreenin ja päänsäryn eroja, migreenikohtauksen laukaisevia tekijöitä sekä migreenin diagnostiikkaa ja hoitoa perusterveydenhuollossa. Seuraavassa blogissa Alhainen paneutuu tarkemmin migreenin lääkehoitoon ja uusiin estohoitoihin.
10.23.2018
Lääketurvatiedote
​Systeemiset ja inhaloitavat fluorokinolonit: aortan aneurysman ja dissekaation riski.
Tiedote terveydenhuollon ammattilaisille
Systeemiset ja inhaloitavat kinoloni- ja fluorokinoloniantibiootit – toimintakykyä haittaavien, pitkäkestoisten ja potentiaalisesti pysyvien haittavaikutusten riski ja käytön rajoitukset.
Lääketurvatiedote: Atsitromysiinihoitoa saaneiden kantasolusiirtopotilaiden lisääntynyt hematologisten syöpien uusiutumisen ja kuoleman riski
Ketiapiinifumaraatti ja ketiapiinivalmisteet
Muistutus tärkeästä tiedosta harkittavaksi määrättäessä ketiapiinifumaraatti sekä ketiapiini säädellysti vapautuva ‐valmisteita.
Myfenax: tiedote terveydenhuollon ammattilaisille
Mykofenolaatti on erittäin teratogeeninen, joten raskauden aikainen altistuminen lisää keskenmenojen ja synnynnäisten epämuodostumien riskiä.
Sumatriptan Teva 50 mg itsehoitolääkkeenä
Vuoden 2015 alusta otettiin Suomessa käyttöön uusi lääkevalmistekategoria ns.”lisäneuvontaa vaativien itsehoitovalmisteiden (LVI)” kategoria.