Kohti terveempää huomista

Kohti terveempää huomista

 

Jokainen meistä tarvitsee terveydenhuollon palveluita jossain vaiheessa elämää. Toivomme hyvää hoitoa, tehokkaita lääkkeitä ja nopeaa parantumista. Kun väestö ikääntyy, tarpeet ja vaatimukset kasvavat. Resurssit ovat kuitenkin rajalliset, ja tulevaisuudessa vähemmällä pitäisi saada enemmän.

 

Teva vastaa terveydenhuollon haasteisiin tarjoamalla sekä kustannustehokkaita rinnakkaislääkkeitä että uusia innovatiivisia hoitoja. Meillä on lääkehoitoja potilaille, joilla on sairauksia päänsärystä sydänsairauksiin ja syöpään.

 

Rinnakkais- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi kehitämme ja valmistamme alkuperäislääkkeitä mm. astmaan, syöpäsairauksiin  ja MS-tautiin.

 

Pieni silmäys historiaan

Pieni silmäys historiaan

 

Tänään Tevana tunnettu yritys aloitti toimintansa vuonna 1901 Jerusalemissa tuontilääkkeiden jakelijana. Kulkuneuvoina käytössä olivat kamelit ja muulit. Yritys sai ensimmäisen nimensä perustajiensa mukaan Salomon, Levin ja Elstein Oy.

Yritys kasvoi lääkkeiden kysynnän myötä. Israelin valtio perustettiin 1948, ja muuttoliike toi maahan runsaasti lisää ihmisiä. Lääkkeitä tarvittiin entistä enemmän.

Vuonna 1976 yrityksestä tuli Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Teva on hepreaa ja tarkoittaa luontoa.

Listautuminen New Yorkin Nasdaq-pörssiin tapahtui vuonna 1982.Teva osti geneerisiä lääkkeitä valmistavan, saksalaisen ratiopharmin vuonna 2010.

Tänään Teva on yksi maailman kymmenestä suurimmasta lääkeyrityksestä ja ykkönen geneerisissä lääkkeissä.